Salata de fructe cu iaurt batut

Timp de preparare: 20 min. (complexitate redusa)
Ingrediente (pentru sase portii): patru borcane de iaurt, un mar, o banana coapta, doua kiwi, un ciorchine mic de strugure alb, un ciorchine mic de strugure negru, doua prune, o portocala, o lamâie, 50 g smântâna groasa, 75 g zahar tos, doua lingurite de zahar pudra, doua plicuri de zahar vanilat, un baton de vanilie.
Mod de preparare
Se spala lamâia si se rade coaja în bolul unui mixer, apoi se taie în doua, se stoarce si se adauga zeama, jumatate în bolul mixerului si jumatate în alt vas. Se taie portocala rondele, apoi fiecare felie în patru, având grija ca sucul sa se scurga într-un vas, dupa care se toarba totul în bolul mixerului. Se adauga zaharul vanilat, jumatate din zaharul tos, zaharul pudra, smântâna si iaurtul si se mixeaza bine. Se taie celelalte fructe în jumatati, se asaza într-un castron, se adauga portocalele, restul de zahar tos si zeama de lamâie pusa deoparte. Fructele se servesc în cupe, peste care se toarna iaurtul batut.

This entry was posted in culinar, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.