Ravioli cu dovleac

Timp de preparare:  120 min. (complexitate medie)
Ingrediente
Umplutura: 500 g dovleac, doua linguri de cozi de ceapa verde (taiate), un vârf de cutit nucsoara.
Aluatul: 380 g faina, un vârf de cutit de sare, cinci oua (unul pentru uns).
Sosul: 125 g unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde, masline.
 
Mod de preparare

Umplutura
Se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca împreuna cu ceapa tocata marunt si cu nucsoara.

Aluatul
Se pun într-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna patru oua batute usor. Se amesteca încet cu furculita, pâna ce se-ncheaga aluatul. Se asaza pe o planseta tapetata cu faina si se framânta pâna ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se întinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se întinde a doua patrime, având grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, în rând, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se asaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele între gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie în patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se pune apa pe foc si când clocoteste, se adaua pastele ravioli în oala si se fierb circa patru minute. Se scurg si se tin la cald într-un castron. Se pune untul la încins, si când a început sa sfârâie, se toarna peste ravioli. Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele sau cu masline.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.