Prajitura cu portocale

Ingrediente: 175 g unt, 175 g zahar cu granulatie fina, trei oua, 175 g faina cu agent de dospire, 50 g ciocolata de menaj topita, coaja rasa de la o portocala, 25 g cacao cernuta, crema de vanilie sau frisca batuta, pentru garnitura; 175 g zahar tos, doua portocale, pentru topping.

Mod de preparare
Mai înainte, se încalzeste cuptorul. Se unge cu putin ulei o forma de copt blatul de tort, cu fund detasabil. Se pun zaharul tos si trei linguri de apa într-o craticioara si se lasa sa fiarba la foc domol pâna ce se topeste tot zaharul, apoi se fierbe siropul pâna ce se caramelizeaza; se toarna repede în forma de copt blatul si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zahar pâna devine o spuma usoara; se adauga treptat ouale batute, intercalând cu câte o lingura de faina, apoi se toarna ciocolata topita, se amesteca bine si se presara coaja rasa de portocala, cacao si restul de faina (daca mai este cazul). Se amesteca din nou. Se curata coaja portocalelor si se taie julien; se taie portocalele în felii subtiri. Se asaza fâsiile de coaja si feliile de portocala în forma de copt, peste caramel, apoi se toarna deasupra compozitia cu ciocolata. Se niveleaza suprafata.
Se asaza forma de copt într-o tava si se coace prajitura circa 40-45 minute în cuptorul preîncalzit. Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca cinci minute, apoi se întoarce prajitura pe un platou, se desface forma pentru a scoate blatul, se orneaza cu crema de vanilie sau frisca, se pudreaza cu cacao si se serveste.
Recomandare
Se potriveste cu suc dulce acrisor de portocale.

This entry was posted in culinar, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.