Taitei cu ciuperci

Ingrediente: 125 g taietei, o lingura de ulei, doi catei de usturoi tocati marunt, un ou batut, 225 g ciuperci, la alegere, doua linguri de zeama de lamâie sau doua linguri de sos de soia, o jumatate de lingurita de zahar, o jumatate de lingurita de piper de cayenne, doua fire de ceapa verde, 50 g fasole verde, alune tocate, coriandru proaspat, pentru ornat.
Mod de preparare
Se fierb taieteii si se scurg bine. Se încinge uleiul si se caleste usturoiul unul-doua minute; se adauga oul batut si, dupa câteva secunde, taieteii si ciupercile. Se amesteca bine. Se adauga în tigaie zeama de lamâie, sosul de soia, zaharul, piperul de cayenne, ceapa si jumatate din fasolea verde, amestecând tot timpul. Se lasa tigaia înca doua-trei minute pe foc, apoi se rastoarna mâncarea pe un platou, se garniseste cu pastaile de fasole ramase, alunele si coriandrul tocat si se serveste imediat.
Pentru o varianta si mai aromata a acestui fel de mâncare, se adauga câteva frunze tocate de busuioc proaspat odata cu restul mirodeniilor.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.