Placinta cu cartofi

Timp de preparare: 90 min. (complexitate medie)
Ingrediente: un kilogram de cartofi , un kilogram de faina de calitate superioara, sare, ulei.
Mod de preparare
Umplutura. Cartofii curatati se fierb în apa cu sare . Se face un piure cu putin ulei si se potriveste cu sare. Se lasa sa se raceasca.
Aluatul. Faina se amesteca cu o lingurita rasa de sare si apa calduta cât cuprinde, ca sa fie coca moale. Se framânta bine 20 de minute, timp în care se adauga 30 ml de ulei, ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza în bucati de marimea unui mar care se lasa la dospit 15 minute. Se ia o bucata, se preseaza putin cu mâna, se unge toata foaia cu ulei si apoi se întinde cât se poate de subtire. Pe o margine a foii întinse se asaza un rând de piure, se ruleaza foaia si se strânge în forma de spirala. Se apasa cu mâna pâna se face de forma tigaiei. Se încinge uleiul si se coace pe ambele parti.
Recomndare. Se poate umple si cu varza calita, dar numai cu varza murata, nu cu varza proaspata!

This entry was posted in culinar, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.