Ingrediente: 150 g margarina, doua linguri de miere, cinci linguri de zahar tos, douazeci de linguri de zahar pudra, 250 g faina alba, 80 g alune prajite (nesarate), o lingura de zeama de lamâie, o lingurita rasa de amoniac (bicarbonat de amoniu), un praf de sare.
Mod de preparare
Se freaca spuma margarina cu zaharul, se adauga mierea, zeama de lamâie, amoniacul si sarea. Se adauga faina, se amesteca bine pâna se obtine un aluat omogen. Din acest aluat se desprinde o bucata ceva mai mare decât o aluna, din care se face o biluta. La fel se procedeaza cu tot aluatul. ~n continuare, fiecare biluta se introduce într-un vas cu apa pentru a fi umezita, apoi se tavaleste prin zahar pudra si prin alune pisate. Li se da o forma de disc, eventual pot fi apasate usor cu furculita si asezate în tava tapetata cu hârtie pentru copt. ~n cuptorul încins, se lasa tava aproximativ 10 minute, la foc moderat, pâna când fursecurile capata o culoare aurie.
Recomandare. Dupa ce s-au format fursecurile, se ung deasupra cu putina apa, se presara zahar pudra si alune pisate.