Friptura de porc marinareasca

Timp de preparare: 60 min. (complexitate medie)
Ingrediente: 1,500 kg carne de porc pentru friptura, 200 ml ulei, 100 g ceapa, 150 ml vin, 50 g lamâie, sare, piper, foi de dafin, dupa gust.
Mod de preparare
Carnea se spala, se zvânta si se portioneaza câte doua bucati la portie. Se amesteca bucatile de carne, cu ceapa curatata si taiata marunt, cu vinul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lamâie, o jumatate din cantitatea de ulei si se lasa la macerat 24 de ore. Carnea  macerata se bate cu ciocanul de snitele si se înabusa în uleiul ramas, cu putina apa. Când carnea este bine patrunsa, se scoate într-un vas, iar în sosul ramas se adauga toate componentele de la macerare si se înabusa aproximativ 20 de minute. Când sunt gata, se paseaza prin strecuratoare peste bucatile de carne. La servire se asaza bucatile în farfurie cu sosul si garniturile alese. Se poate servi calda, cu garnitura de cartofi, orez, legume sau rece, ca aperitiv.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.