Eclere (choux a creme)

Ingrediente: 225 ml apa, 125 g unt sau margarina, 125 g faina, patru oua, un praf sare, budinca de cacao sau de vanilie, ciocolata cu lapte (optional)

Mod de preparare
Se pune apa cu untul într-o craticioara la foc mic. Când începe sa fiarba, se da la o parte si se adauga faina. Se pune înapoi la foc mic si se amesteca pâna începe sa se desprinda de pe margine.
Dupa ce s-a mai racorit se pun cele patru oua si se amesteca cu mixerul. Se ia compozitia cu o lingurita si se pun în tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la 190°C. Atentie! Cuptorul trebuie sa preîncalzit.
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi fiecare ecler se taie pe orizontal, dar nu pâna la capat.
Sugestii
Se pot umple cu budinca de cacao sau vanilie. Se pot acoperi cu ciocolata topita în bain marin.

Daca doriti sa le serviti ca aperitiv, le puteti umple cu brânza amestecata cu marar, pate de ficat, pasta de peste, etc.

This entry was posted in culinar, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.