Pateuri cu ciuperci – aperitiv

Ingrediente:
sase felii patrate de foetaj (15cmX15 cm) sau o foaie mare
umplutura de ciuperci
un ou batut cu o lingura de apa
seminte de susan

Umplutura de ciuperci:
500 g. ciuperci tocate
o ceapa medie tocata
un catel de usturoi tocat
marar si patrunjel tocat
trei linguri smântâna lichida
sare, piper
Se caleste ceapa doua-trei min. pâna este translucenta, apoi se adauga usturoiul si apoi ciupercile. Se pune sare si piper. Se lasa sa se caleasca pâna se evapora apa lasata de ele. Se adauga smântâna, mararul si patrunjelul si se lasa sa scadaa sosul.
Am întins putin patratele de foetaj pe lung pâna era cam de 20 cm si le-am umplut cu ciuperci, apoi le-am rulat destul de strâns ca sa nu ramâna aer. Am uns rulourile cu ou si am presarat seminte de susan, apoi le-am taiat în felii de doi cm. Mie mi-au iesit 30 de bucati.
Le-am bagat la cuptor la foc mediu pe gratarul cel mai de sus ca sa nu se arda, pt. 20-25 min., pâna s-au umflat si aurit pe deasupra.
Se servesc reci. Se pot umple cu brânza, carne tocata deja pregatita, sunca si cascaval, dupa preferinta fiecaruia.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.