Dulceata de piersici

Ingrediente:
un kg zahar, 30-50 piersici dupa marime, doua linguri zeama de lamâie, jumatate de baton vanilie, patru pahare apa

Preparare:
Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun în apa de var. Se limpezesc apoi în apa rece, se desfac în jumatati ca sa li se poata scoate sâmburii.

Se pune siropul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamâie, se lasa sa se lege siropul, se reduce mult focul sa se linisteasca clocotele, se pun piersicile, se mai lasa 10-15 minute si apoi se pun din nou la fiert.

Dupa ce a fiert pe jumatate, se adauga si cealalta lingura de zeama de lamâie. Se încearca si când siropul sta putin bob si apoi se lateste, este gata. Se ia spuma si rece se toarna în borcan. Se mai poate prepara si altfel: taind fructele in jumatati si apoi fiecare jumatate în lung, în lame groase cam de 4-5 mm.

Se leaga siropul ca si la celalalt procedeu, se trage vasul deoparte de foc, se pun piersicile taiate, se lasa 10-15 minute, apoi se pun din nou la fiert.

Timp Preparare:  doua ore

This entry was posted in culinar, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.