Ardei bulgaresti

Ingrediente:
cinci kg ardei piscatori, un litru otet, sase cani apa (200ml – 300ml), doua linguri de sare, foi de dafin, 200g boabe de mustar alb si boabe de piper

Preparare:
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta).
A doua zi se va fierbe la un loc: un litru de otet cu sase cani de apa (300 ml .), 250 g. de zahar, doua linguri mari de sare si tot piperul. La un borcan de 800 g. se pun: doua linguri mari de boabe de mustar alb, patru foi de dafin si ardei piscatori.

Ardeii piscatori se vor pune în borcan, dar atentie sa nu se puna pâna ce dau afara din borcan, deoarece trebuie sa se toarne în borcan compozitia de mai sus pâna se va umple borcanul. Dupa aceea se astupa borcanul cu celofan si se leaga.
La fel se va proceda cu toate borcanele.

Timp Preparare:
o ora
Complexitate:
Redusa

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.