Cheesecake în stil New York

Timp de preparare: 90 min. (complexitate redusa)
Ingrediente: 230 g pesmet de prajituri, sapte oua, un kilogram de brânza de vaci, 350 g zahar, 25 g faina, coaja rasa de la o lamâie, 5 g vanilie, 65 g frisca
Mod de preparare
Se separa doua  oua în albusuri si galbenusuri. Se amesteca pesmetul de prajituri cu albusul de la cele doua oua. Se pune amestecul obtinut într-o tava de tort cu marginile detasabile, unsa în prealabil, prin presare pe fundul tavii si pe doua treimi din marginile tavii. Se pune la rece.

In vasul mixerului se amesteca branza de vaci, zaharul, coaja de lamâie si vanilia la viteza mare. Se adauga cinci oua si cele doua galbenusuri, unul câte unul, amestecând de fiecare data. La sfârsit se adauga frisca. Se toarna în tava cu amestecul de pesmet racit. Se coace în cuptorul încalzit la 260 ºC timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 ºC si se coace pâna când este gata, circa 50 – 60 minute. Se raceste complet. Se decoreaza cu topping de zmeura. Se tine la frigider pâna se întareste, cel putin opt ore sau peste noapte. Dupa refrigerare se desfac marginile tavii si se taie în felii.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.