Cannelloni cu umplutura de condimente vegetale

Ingrediente necesare sase portii: 300 g de spanac congelat, doi catei de usturoi, doua cepe, doua legaturi de busuioc, 150 g de nuca de pinia, 300 g de parmesan, sase linguri de ulei de masline, sare, 25-30 canneloni (gata preparati), 750 g de sos de rosii, 300 g de frisca nebatuta (Creme fraiche), piper macinat, o lingurita de zahar, 250 g de mozzarella, o lingura de unt

Timp de preparare: 45 de minute
Timp de gatit: 45 de minute
Mod de preparare reteta
1. Se dezgheata spanacul, se curata ceapa si usturoiul, se spala busuiocul si se amesteca împreuna cu spanacul, cu nuca de pinia, cu parmezanul si cu patru linguri de ulei de masline. Se adauga sare iar umplutura se toarna în cannelloni, care se aseaza una lânga alta, într-o tava de cuptor.
2. Cuptorul se încalzeste pâna la 220° C. Se curata acum si cealalta ceapa, se taie în bucati mici dupa care se caleste într-o cantitate mica de ulei. Se adauga rosiile si frisca nebatuta, si se lasa pe cuptor pâna ce scad. Se condimenteaza dupa gust cu sare, cu piper si cu zahar.
3. Sosul de rosii se toarna peste cannelloni, dupa care acesta se acopera cu mozzarella taiat în cubulete mici si cu untul. Se lasa timp de 45 de minute sa se coaca în cuptorul încins (200°C si treapta a 4-a).
Important de stiut
Sosul de rosii poate fi gasit si în conserve, de fapt sub aceasta forma îsi pastreaza aroma cel mai bine.

Recomandari
Se potriveste de minune un vin Orvieto Classico sau un suc de struguri rosii. Eu adaug cu multa placere, fara sa tin cont de anotimp o cantitate mai mare de condimente vegetale la umplutura. Aceasta reteta devine deosebit de gustoasa condimentata cu maiorana, lamâita, patrunjel, ceapa si foi de piper.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.