Cataif

Timp de preparare:  60 min. (complexitate redusa)
Ingrediente: 500 g fidea, 300 g zahar, o esenta de rom, un plic de zahar vanilat, 300 ml apa, 500 g frisca
Mod de preparare
Se unge o tava cu unt, se asaza fideaua în strat subtire si se da la cuptor pentru zece minute ca sa se rumeneasca. ~n acest timp se prepara siropul: se pun apa si zaharul la fiert, iar dupa ce continutul s-a legat, se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca. Se toarna apoi peste fideaua rumenita si se da din nou la cuptor pentru douazeci de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, se lasa sa se raceasca. Se taie apoi foaia de fidea în jumatate. Se asaza jumatate de foaie pe un platou, se întinde toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata în bucati sau întreaga. Se lasa cataiful la rece o ora înainte de a-l aduce portionat la masa.
Se serveste cu cafea.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.