Pere cu sos de ciocolata

Ingrediente necesare patru portii: 300 ml vin rosu, 125 g zahar cu granulatie fina, coaja rasa si sucul de la o portocala, o bucata de ghimbir de circa 2,5 cm, curatata de coaja si tocata marunt, patru pere coapte, mari, 175 g ciocolata menaj, toccata, 150 ml frisca lichida sau smântâna, 25 g zahar tos

Mod de preparare
1. Turnati vinul împreuna cu 150 ml apa într-o cratita mai înalta, adaugati zaharul, ghimbirul, coaja si sucul de portocala. Puneti vasul, la foc potrivit, pe aragaz; lasati sa fiarba în clocot cinci minute, apoi luati vasul de pe foc.
2. Cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi decojiti perele, cu multa atentie. Nu le rupeti coditele. Daca este necesar, taiati o felie subtire de la baza fiecarei pere, astfel încât fructele sa stea perfect drepte.
3. Puneti cu grija perele în siropul fierbinte si asezati vasul din nou pe foc; acoperiti cu un capac si lasati perele sa fiarba în sirop,
la foc mic, circa 20 minute (sau cât este necesar ca sa se înmoaie). Din când în când rasuciti perele pentru a va asigura ca sunt în permanenta acoperite de sirop. Luati vasul de pe foc si lasati perele sa se raceasca în siropul în care au fiert. Când sunt reci, transferati-le, cu ajutorul unei spumiere, pe un platou.
4. Strecurati siropul, apoi puneti-l din nou pe foc sa fiarba
în câteva clocote, pâna ce se îngroasa bine. Adaugati frisca lichida, ciocolata si zaharul si lasati totul sa fiarba la foc foarte mic, amestecând continuu pâna ce ciocolata se topeste complet. Puneti perele în farfurii individuale si turnati cu grija sos de ciocolata peste ele; serviti imediat.

This entry was posted in culinar, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.