Retete naturiste contra fumatului

Toata lumea stie ca fumatul dauneaza sanatatii. Substantele narcotice din tigari provoaca dependenta, scaderea imunitatii, aparitia cancerului etc. Toate acestea sunt cauzate de faptul ca eritrocitele (globulele rosii) au forma unui disc cu o adâncitura care, dupa forma, corespund întocmai moleculelor de oxigen. Dar si molecula de nicotina are aproape aceeasi forma si, ajungând în alveolele plamânilor împreuna cu aerul inspirat, ocupa în eritrocite locul prevazut pentru oxigen. Globulele rosii transporta nicotina în creier, în muschiul cardiac si peste tot unde organismul asteapta cu nerabdare aer curat, fara de care nu poate functiona.
Daca vreti sa renuntati la fumat, medicina populara va propune, în acest sens, diverse metode si retete.

1. O lingura de frunze de eucalipt se infuzeaza timp de o ora, în 750 ml de apa clocotita. Se adauga o lingura si jumatate de miere, se bea 30 zile, de sase ori pe zi, câte 100-150 ml; astfel va disparea dorinta de a fuma.

2. Radacinile de obligeana se taie bucati si se mesteca în loc de guma de mestecat.

3. Cimbrul uscat facut pulbere se introduce în locul tutunului, în tigara, se fumeaza tigara astfel facuta – de recomandat, fara filtru – chiar daca ai senzatie de greata.

4. Se fumeaza tigari din plante uscate: cimbru, frunze de nuc, frunze de scorus.

5. Frunzele tinere de podbal se taie marunt, se pun într-un borcanel mic, se lasa la soare timp de doua saptamâni. Sucul obtinut se pastreaza într-o sticluta, purtata permanent în buzunar alaturi de câteva bucati de zahar. Când apare dorinta de a fuma, zaharul se înmoaie în suc si se tine în gura. Efectul poate sa fie si mai mare, daca înainte se bea un pahar cu apa.

6. Se amesteca o lingura de frunze proaspete de hrean si patlagina maruntite. Se mesteca de doua ori pe zi, câte cinci minute.

7. Se poate folosi si untura de peste. Se unge o lingurita de untura de peste pe pâine, se manânca una-doua felii pe zi timp de o luna.

8. De asemenea, se poate bea urmatorul leac: o lingura de frunze de eucalipt se pun în doua pahare de apa fierbinte, se lasa o ora si se strecoara. Se adauga o lingura de miere de albine. Se bea un sfert de pahar de trei-patru ori pe zi timp de trei-patru saptamâni.

Atentie! Nu utitati sa va consultati mai întâi medicul de familie, înainte de a începe oricare din aceste tratamente.

This entry was posted in sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.