Durerile de articulatii

Daca durerile din membre sau din articulatii va chinuie atât de mult încât nu puteti dormi noaptea, folositi urmatoarele retete:

1. Înainte de culcare faceti o baie cu fiertura din crengi de pin, care a fost preparata dimineata sau în cursul zilei. Crengile se taie în bucati de 10-15 cm lungime, se pun într-o cratita mare, pâna la jumatate. Vasul se umple cu apa fierbinte, se fierbe maximum cinci minute. Seara, fiertura se strecoara, se toarna în cada cu apa calda, unde se dizolva si o jumatate de kilogram de sare. Se sta în cada 20 de minute. La iesirea din cada pielea nu se sterge, ci se tamponeaza cu un prosop. Cel mai bine este sa lasati pielea sa se usuce singura. Baile se repeta de cinci-sase ori, recomandându-se câte doua bai pe saptamâna.

2. De un real ajutor în tratarea articulatiilor bolnave sunt baile cu napi, o data pe saptamâna. Trei kilograme din planta (tulpina, frunze, flori) se fierb 10-15 minute în sapte-opt litri de apa. Fiertura se toarna într-o cada cu apa calda-fierbinte. Dupa baie este indicat ca bolnavul sa bea un ceai din trei-patru linguri de napi uscati sau proaspeti la un litru de apa.

3. Un kilogram de argila se dizolva în apa de 37-38 °C din cada de baie. Se pot face douasprezece-cincisprezece sedinte de câte 10-15 minute fiecare.

4. Argila se foloseste si pentru aplicatii externe pe articulatiile bolnave. Argila se amesteca cu fiertura din ace de pin.

5. Din mosi-stramosi se foloseste si vindecarea cu comprese de lâna de câine. Lâna se asaza într-un strat de aproximativ un centimetru grosime, între doua straturi de tesatura sau tifon, care se cos, în asa fel încât lâna sa nu fie miscata din loc. Compresa poate fi folosita si ziua, si noaptea.

6. Un ajutor bun pentru articulatiile bolnave îl constituie siropul facut din 200 g de aloe, o lamâie fara sâmburi si patru-cinci radacini de brusture, care se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca totul cu 400 g de miere de albine si 400 ml de vin rosu sec. Amestecul se fierbe în aburi timp de 30 de minute, se strecoara si se consuma câte o lingura zilnic.

Atentie! Nu utitati sa va consultati mai întâi medicul de familie, înainte de a începe oricare din aceste tratamente.

This entry was posted in sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.