Pofta de dulce

Când începem lupta cu kilogramele în plus, majoritatea dintre noi luptam cel mai greu cu pofta de dulce. Am auzit de prea multe ori: “Pot sa urmez o dieta, pot sa ma abtin de la mâncare, dar nu pot renunta la dulciuri!”.

Când lantul slabiciunilor se declanseaza, din acel moment, din ce în ce mai multe dulciuri si bauturi dulci sunt necesare. Creierul si celulele nervoase vor sa fie alimentate cu o cantitate constanta de glucoza, surplusul rezultat neputând fi înmagazinat de catre ele, ci de catre ficat. Adica exact în acele molecule de grasime, care, odata ajunse în celule, se stabilesc în zona abdomenului si a taliei. Acesta este motivul pentru care dulciurile îngrasa!

Arme împotriva “poftei de dulce”:

Suplimentele de crom care se gasesc în farmacii dau excelente rezultate dovedite.
Cerealele, mai ales cele adaptate dietelor, sunt foarte bune. Acestea, pe lânga aportul extraordinar de vitamine pe care îl aduc, sunt excelente surse de glucoza, putând asigura o infuzie de energie deosebita pentru cea mai mare parte a zilei.
Sucurile naturale de fructe care contin glucide, deci enegie care se poate utiliza rapid sunt perfecte. În plus, contin o mare cantitate de vitamina C, A, E, B.
Daca esti la serviciu sau oriunde altundeva, unde nu îti poti prepara un astfel de suc, apeleaza la fructele în sine, de orice tip, dupa preferinte. Orice fruct ai consuma, nu are cum sa aiba la fel de multe calorii ca o prajiturica, un pateu sau o ciocolata. Fructele sunt, practic, cea mai sanatoasa hrana pe care o poti consuma în timpul unei diete. Asigura-te ca acolo unde îti petreci cel mai mult timp ai la îndemâna fructe.
În cazuri grave, când chiar nu mai poti rezista, apeaza la dulciurile dietetice, dar nu face din asta un obicei. Dulciurile dietetice contin mai putine calorii decât cele normale, dar, oricum, suficiente sa îti îngreuneze dieta.
Vointa, cea mai importanta arma dintre toate, nu trebuie sa te parasesca nicio clipa în momentele critice. Un trup zvelt si de invidiat înseamna multa vointa, sacrificii si renuntari. Dar înseamna si frumusete!

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.