Nu renunta la dieta!

În pofida unei motivatii puternice, avem uneori tendinta de a renunta la dieta de slabire. Iata câteva sfaturi care se pot dovedi utile pentru a nu renunta în momentele critice.

1. Nu va fixati un obiectiv de nerealizat. Trebuie sa pierdeti între 500 grame si un kilogram pe saptamâna, acest mod de a slabi fiind rezonabil si realist. Daca încercati sa pierdeti mai multe kilograme pe saptamâna,  nu faceti decât sa  eliminati apa din organism si masa musculara.
2. Nu deveniti obsedata de regimul sau dieta pe care o urmati. Cântariti-va o data sau de doua ori pe saptamâna. Este inutil sa va cântariti zilnic!
3. Când mergeti la cumparaturi, este necesar sa va faceti o lista doar cu alimentele pe care trebuie sa le consumati si, daca este posibil, mergeti fara copii, pentru a evita micile tentatii. Este bine sa mergeti doar dupa ce ati luat masa pentru a nu fi tentati sa cumparati din cauza foamei alimente pe care nu vi le doriti de fapt în cura dumneavoastra.
4. Afisati-va meniul de slabire în bucatarie, undeva unde sa fie vizibil, daca este posibil, lipiti-l pe frigider.
5. Beti cât mai multe lichide: apa, ceai fara zahar, înainte si dupa masa.
6. Puneti-va prietenii si familia la curent cu faptul ca urmati un regim. În acest fel vor evita sa va propuna un mic aperitiv înaintea mesei sau un desert dupa masa. Ei vor fi lânga dumneavoastra pentru a va reaminti motivatia de a slabi atunci când simtiti ca veti claca.
7. În cazul în care aveti pofta de ceva anume, care este interzis, nu va mai gânditi la acel aliment. Faceti altceva: dati un telefon, îngrijiti plantele, faceti o baie (faceti ceva care sa va îndeparteze fizic si mental de toate tentatiile).
8. Miscati-va, nu ramâneti inactivi! Faceti gimnastica, mergeti pe jos pe cât posibil. Evitati scarile rulante si lifturile, încercând sa urcati câteva etaje pe jos.
9. Încercati sa înlocuiti pe cât posibil placerea data de o masa copioasa, cu alte mici “placeri” ale vietii cum ar fi: o ora la salonul de cosmetica sau la coafor, sauna. Cumparati-va saruri de baie parfumate… Pe scurt, rasfatati-va!
10. Cumparati-va un articol de îmbracaminte preferat (pe care îl veti îmbraca dupa ce veti slabi). Puneti-l în casa, undeva la vedere, pentru a putea sa îl admirati, iar astfel sa va convinga sa nu renuntati.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.