Dieta de…fier

Urmezi o dieta foarte drastica ? |i se face rau destul de des ? Ai ameteli când te ridici brusc din pat? Este foarte posibil, ca din cauza alimentatiei deficiente, sa ai carenta de fier, asadar, anemie. Asadar, hai sa vedem ce alimente sunt bogate in fier. Si de ce afectiuni ne feresc daca le consumam.

Ponturi
Încearca sa combini alimentele bogate în fier cu cele care au continut ridicat de vitamina C. În felul acesta, profiti de calitatile vitaminei C pentru a facilita absorbtia fierului în organism.
Nu bea ceai sau cafea în orele din preajma unei mese principale! Aceste bauturi scad procentul de asimilare a fierului.

Spanacul
E mai bun crud, în salata sau, daca nu îti place asa, gateste-l doar oparit, ca sa îsi pastreze toate substantele nutritiv. Cea mai importanta caracteristica a unei diete bogate în spanac este ca toxinele vor fi eliminate, iar tubul digestiv, curatat. De asemenea, prin aportul de spanac ajuti la stimularea secretiilor gastrice, pancreatice si biliare, dar si la prevenirea infectiilor gingivale.

Dovleacul si dovlecelul
Exceptând continutul bogat în vitamina E, dovleacul contine si fier; asa ca nu trebuie sa îl mai eviti în salate sau în tigaia cu legume gratinate. Se spune ca ajuta la fertilitate, asa ca foloseste-l drept garnitura si pentru felurile de mâncare pe care le prepari. De asemenea, studiile arata ca reduce riscul de aparitie a anumitor tipuri de cancere. Semintele de dovleac, pe care, poate, pâna acum le-ai evitat, au puternice efecte terapeutice în eliminarea parazitilor intestinali, desfundarea vaselor de sânge, în stimularea activitatii rinichilor si în reglarea nivelului de colesterol.

Varza
Ca salata recomandata de dietele de slabit, în placinte sau sub orice alta forma s-ar gati, varza ar trebui sa fie un aliment nelipsit de pe masa ta. Este bogata în fier, tanin, sulf, saruri de potasiu, amidon, sodiu, iod, cupru, siliciu, glucide, vitamine. Varza te scapa de ulcer gastric si ajuta la minimalizarea simptomelor diabetului zaharat. Reumatismul poate fi prevenit si combatut printr-un consum crescut de varza, dar si constipatia cronica.

Murele
Fructele negre atât de gustoase au proprietati hipoglicemiante, limitând productia de insulina. Daca le consumi în cantitati mari, poti preveni anumite forme de cancer, în special de colon si de stomac, datorita fibrelor alimentare.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.