Cum te tii de dieta în conditii de stres (2)

Ai o saptamâna grea? Prietena din copilarie vine în vizita? Ai examen de admitere si nu ai învatat mare lucru, trebuie sa ajungi neaparat la dentist si, pe deasupra, te mai inunda si vecinul de sus? Când ai parte de asa “noroc” nici nu-ti mai vine sa îti urmezi dieta…

Salvarea numaul 3
Cu atâta alergatura, sigur nu vei putea renunta la carne si proteine (care, de altfel, îti dau energie), dar le vei gati într-un fel „miraculous”, care nu va trage semnalul de alarma al kilogramelor în plus. Asadar, nu ezita sa folosesti tehnici de preparare care includ cât mai putine grasimi: fierbere în apa sau înabusirea în aburi, coacerea pe gratar sau varianta „totul la cuptor”.

Salvarea numarul 4
Nu folosi grasimi pentru a da gust mâncarii. Da o fuga pâna la magazin si aprovizioneaza-te cu ierburi aromatice: marar, cimbru, rozmarin si altele. Aceste ierburi dau un gust special felurilor gatite si nu va trebui sa adaugi grasimi si sosuri, care sunt mult prea bogate în calorii.

Salvarea numarul 5
Pleaca la cumparaturi! Achizitioneaza oale si tigai în care vei pute gati fara ulei. Vasele „inteligente” te ajuta sa faci economie la grasime, iar în acest fel nu te vei îngrasa.

Salvarea numarul 6
Din cauza stresului ai tendinta de a rontai ceva non-stop. Stii, doar, ca acest lucru nu este indicat în nicio cura de slabire, dar daca nu se poate, apelati la… morcovi. 

Ciocolata
Ciocolata este prietena si sfetnicul fetelor în orice situatie! Dar daca nu vrei ca prietenia dintre tine si deliciosul desert sa fie facuta „publica”, atunci încearca sa o înlocuiesti cu ciocolata amaruie. Aceasta are mult mai putine calorii si îti va da si un plus de energie datorita cantitatii mai mari de cacao pe care o contine.
Acestea sunt principalele arme împotriva kilogramelor care se aduna pe baza stresului. Trucuri mai sunt o multime, dar sper sa nu depasesc prea tare „planul bun” in perioadele grele.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.