9 luni fara sex? (3)

La dispozitia hormonilor

Schimbarile hormonale care au loc în corpul tau pe perioada sarcinii te vor face, cu siguranta, mult mai inventiva si „mai dornica“, ceea ce partenerului tau nu-i va displacea deloc. Nivelul de testosteron din corpul tau creste mult datorita sarcinii si este asociat cu o dorinta mult mai puternica de a face dragoste. Estrogenii si progesteronul joaca si ei un rol important, determinând dilatatia vaselor pelviene de sânge, din care cauza te vei excita mult mai usor.

Si, nu în ultimul rând, intervine oxitocina, hormonul al carui rol principal citat în toate cartile de fiziologie este de a controla ejectia laptelui din canalele galactofore si de a initia contractiile uterine pentru travaliu. Ceea ce nu se scrie însa chiar peste tot este ca oxitocina declanseaza si orgasmul, atât la femeie, cât si la barbat. Iar la femeia însarcinata este în cantitate mult mai mare, asa ca… bucura-te!

Cu alte cuvinte, corpul tau este pregatit pentru actul sexual din toate punctele de vedere; îti ramâne doar sa îti folosesti imaginatia si sa îi spui partenerului tau ce îti produce placere si ce nu.

Nu uita de tandrete si fii inventiva

Daca, pe moment, nu ai vrea sa faci dragoste cu penetrare, exista si alte mijloace de a te simti bine: îmbratisarile, mângâierile, saruturile, iar pentru cei care le agreeaza… si alte variante. Atingerile tandre sunt minunate, chiar si când esti însarcinata. Ca si masajul, de altfel. Roaga-l sa îti maseze spatele si picioarele. Îti va oferi o senzatie de relaxare nemaipomenita.

De asemenea, îti va placea sa îti unga abdomenul cu crema si sa te maseze usor. Orice fel de masaj va va ajuta sa va relaxati si sa va explorati corpurile. Puteti folosi si uleiuri frumos mirositoare – lemn de santal cu efect tonic si grep, împotriva oboselii.

Iar daca nu ai dispozitie „sa primesti“, atunci ofera-i lui toata atentia. Multi barbati se simt neglijati pe perioada sarcinii sotiilor lor, asa ca nu ezita si rasfata-l cu atingeri tandre, fa-l sa se simta iubit. Încântarea lui va face minuni si asupra ta!

Si, nu în ultimul rând, încercati sa mai schimbati ceva din „rutina dormitorului“. Desigur, bancheta din spate a masinii nu este cea mai fericita optiune pentru o femeie gravida, dar poti întinde oricând o patura în fata semineului. Daca nu aveti semineu, canapea aveti, cu siguranta! Sau poate reusiti sa va petreceti doua zile la un hotel, undeva… la munte! Succes!

Sex pâna în ultimul moment?

Daca nu exista contraindicatii, atunci… de ce nu? Cu dragoste si rabdare, orice se poate! Numai sa doriti acest lucru si sa va simtiti bine unul cu celalalt.

This entry was posted in sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.