Cum te tii de dieta în conditii de stres (1)

 Ai o saptamâna grea? Prietena din copilarie vine în vizita? Ai examen de admitere si nu ai învatat mare lucru, trebuie sa ajungi neaparat la dentist si, pe deasupra, te mai inunda si vecinul de sus? Când ai parte de asa “noroc” nici nu-ti mai vine sa îti urmezi dieta…

Primul impuls este sa ataci, mai întâi timid, apoi cu toata forta, doua pungi de chipsuri, o cutie cu înghetata si o cantitate considerabila de ciocolata? Cam asa te-ai gândit ca vei face fata saptamânii. Însa, la sfârsitul intervalului, cântarul va avea un cuvânt foarte de dureros de spus. Asa ca, chiar daca vei mai scapa la frigider si te vei abandona, din când în când, unei cine copioase, exista, totusi, portite de scapare care nu te vor lasa sa “câstigi” câteva kilograme.

Solutia numarul 1: Dimineata, imediat dupa micul dejun, prepara un ceai de sunatoare, care te va ajuta în lupta împotriva împotriva tesutului adipos. Daca îi mai adaugi o lingurita de otet de mere, licoarea rezultata îti va detoxifia organismul si, în acelasi timp, va contribui la prevenirea celulitei. De fapt, poti consuma otetul de mere si în restul zilei, dupa fiecare masa. Nu este greu: nu trebuie decât sa diluezi o lingura de otet într-un pahar cu apa.

Solutia numarul 2: Cu toate ca ai atâtea pe cap în aceaste zile aglomerate, trebuie sa mai iesi si în oras a fetele. Doar altfel nu se poate! Dupa shopping-ul obisnuit, sigur vor dori sa mergeti într-un loc dragut, în care sa mâncati ceva si sa beti un pahar de vin. Trage linia si socoteste: un pahar de vin are 100 calorii, un pahar cu gin, în jur de 250 calorii si o bere vreo 160 calorii. Asa ca mai bine comanda un pahar cu apa plata cu lamâie. Se va dovedi la fel de racoritor, ba, mai mult decât atât. Daca nu rezisti sa nu dai noroc, un sprit facut cu multa apa si putin vin te va salva. În felul acesta, vei reusi sa economisesti mai mult de 50 de calorii.

Asa ca nu uita: oricât de obosita si stresata ai fi, nu trebuie sa faci, totusi, un efort prea mare pentru a-ti mentine silueta.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.