Apa si frumusetea

Daca, pâna acum, ai asociat consumul de apa numai cu setea, trebuie sa stii ca aceasta minunata „licoare” are mult mai multe calitati decât aceea de a racori sau de a suplimenta nevoia de lichide din organism. Obisnuieste-te sa citesti eticheta sticlei de apa înainte de a o cumpara. Învata sa apreciezi calitatea apei în functie de compozitie si origine. Interesul pentru sanatate si frumusete te determina sa te ocupi cu mai multa grija de alimentele si bauturile pe care le consumi zilnic.

Relatia apei cu sanatatea si frumusetea

În apa minerala gasesti diferite tipuri de substante minerale necesare sanatatii tale. Continutul de sodiu si potasiu contribuie la reglarea proceselor fiziologice. Calciul si fluorul au efecte pozitive pentru sistemul osos si pentru dantura ta. Magneziul ajuta la combaterea stresului, iar siliciul are actiune depurativa.

Daca procesul de îmbuteliere nu îi diminueaza componentele active, valoarea nutritiva a apei minerale este similara cu cea a fructelor si a legumelor. Apa este bogata în minerale, vitamine si enzime, aceste substante fiind asimilate mai usor de corpul tau. Compozitia apei ajuta la stimularea proceselor digestive si la regenerarea florei intestinale.

Datorita continutul redus de calorii, apa minerala este un produs potrivit oricarei diete. Un consum suficient de apa te ajuta sa elimini toxinele din corp, te hidrateaza, îti regleaza temperatura corporala si favorizeaza digestia.

Tipuri de apa îmbuteliata
Apele minerale naturale.
Provin din subteran, unde au fost ferite de contaminare sau poluare. Au o compozitie constanta de minerale si alte elemente, care le confera proprietati benefice pentru sanatatea ta.
Apa de izvor.
Este foarte buna din punct de vedere microbiologic, fizic si chimic, dar nu are nicio actiune specifica asupra organismului.
Apa potabila
Provine din bazine de acumulare si este supusa unor tratamente fizico-chimice pentru a îndeplini standardele pentru consumul public. Apa de la robinet, în urma unui tratament adecvat, se comercializeaza alaturi de celelalte doua tipuri.

Nu uita!
Daca nu ai aflat pâna acum, apa este un element vital în procesul de slabire. De altfel, nicio dieta nu ignora consumul zilnic a cel putin doi litri de apa pe zi. Asa ca, daca, daca ti-ai propus sa scapi de câteva kilograme dupa sarbatori, nu uita de apa!

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit, sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.