Ai grija de pielea ta!

Remedii pentru pielea crapata si pielea uscata

Glandele sebacee secreta un sebum care are rolul de a ne proteja pielea de conditiile atmosferice. Daca aceste glande nu secreta suficient sebum sau daca pielea este expusa mult timp la frig, vânt, soare sau alti factori, radicali liberi, care o deshidrateaza, fara a fi protejata, aceasta devine sensibila, se cojeste si ustura sau doare.

Puteti folosi produse aflate în magazine si farmacii sau puteti folosi leacuri aflate la îndemâna oricui, care sunt mai sanatoase, si totodata, naturale. În continuare va prezentam câteva dintre ele.
 
Tratamente naturiste pentru pielea crapata si pielea uscata 

Iata câteva remedii pentru pielea crapata si pielea uscata:
Se maseaza pielea cu gel de aloe vera.

Se maseaza pielea cu miere de albine.

Pentru coatele sau genunchii a caror piele se închide la culoare si se cojeste, se recomanda frictionarea pielii cu felii de lamâie.

Se fac spalaturi sau tamponari cu decoct concentrat din frunze proaspete de morcovi. Se pun doua linguri de frunze maruntite la o cana de apa si se fierb timp de zece minute, dupa care se strecoara decoctul si se foloseste.

Se pun cataplasme cu cartof crud. Se curata un cartof, se da prin razatoarea mica, apoi se stropeste cu ulei de masline, se pune într-o fâsie de pânza si se aplica direct pe piele.

Se aplica pe pielea afectata cataplasme cu morcovi rasi.

Se fac bai locale sau generale cu decoct din seminte de in. Se fierbe un pahar cu seminte de in în doi litri de apa, timp de cincisprezece minute, apoi se toarna în cada cu apa calda. Baia va dura cincisprezece-douazeci de minute.

This entry was posted in sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.