Tarta cu capsuni

tarta-cu-capsuni-1.jpg

Ingrediente:
70 min. (complexitate medie).
pentru aluat: 175 g faina, 50 g unt, 50 g margarina pentru gatit, doua lingurite de zahar cu granulatie fina, un galbenus de ou;
pentru crema: un ou si un galbenus, 50 g zahar cu granulatie fina, 25 g faina, 300 ml lapte, câteva picaturi  de esenta de vanilie, 450 g capsuni proaspete, taiate felii, frunze de menta pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Se încalzeste cuptorul cu douazeci de minute înainte de a coace tarta.
Se amesteca faina, untul si margarina pâna când se obtine un aluat sfarâmicios.  Se adauga zaharul, apoi un galbenus si suficienta apa pentru un aluat nu foarte moale. Se framânta aluatul câteva minute, se acopera si se lasa sa se raceasca în frigider o jumatate de ora.
2. Se întinde aluatul în foaie; se asaza foaia într-o forma de tarta cu diametrul de aproximativ 23 cm si se coace 15-20 minute în cuptorul preîncalzit. Se lasa sa se raceasca.
3. Pentru a prepara crema, se freaca zaharul cu oul întreg si un galbenus pâna când devin o spuma de un galben pal. Se adauga treptat faina, apoi laptele. Se toarna compozitia într-un vas si  se fierbe la foc mic timp de trei-patru minute, amestecând continuu.
4. Se adauga esenta de vanilie, se acopera crema si se lasa sa se raceasca.
5. Când crema s-a racit complet, se amesteca din nou (de preferat, cu ajutorul mixerului sau al unui tel) pâna se omogenizeaza, apoi se toarna în forma de tarta. Se tine la rece cât timp  se taie capsunile;  se asaza feliile de capsuni deasupra tartei si se orneaza cu frunze proaspete de menta, dupa preferinta.
Se poate servi cu suc dulce-acrisor de portocale.

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie, retete cocktail, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.