Durerile de articulatii (2)

Daca durerile din membre sau din articulatii va chinuie atât de mult încât nu puteti dormi noaptea, folositi urmatoarele retete:

7.  Primavara se culeg frunze tinere de brusture, se clatesc de praf si se usuca. Se maruntesc si se pun într-un borcan care se astupa cu un capac de plastic. Borcanul se tine la fereastra, la soare, pâna când frunzele se transforma într-un terci cu miros neplacut. Când apare si mucegaiul, preparatul se poate folosi pentru comprese pe articulatiile bolnave. Durerile se linistesc dupa prima folosire. 

8. Artroza poate fi tratata folosind urmatoarea reteta: câtva radacini de urzica se spala bine, se taie marunt, se umple cu ele o sticla de o jumatate de litru si se toarna peste ele tuica pâna se umple sticla. Se lasa la întuneric timp de douasprezece zile. Se bea câte o lingura înainte de culcare. Daca boala este avansata, se pot bea câte doua linguri pe zi, una, dimineata si alta, seara.

9. Un kilogram de varza fara cotor si un kilogram mere fara sâmburi se dau prin masina de tocat împreuna cu un pahar de frunze de patlagina. Se adauga un pahar de miere de albine, iar compozitia se pastreaza la frigider. Se consuma de trei ori pe zi câte o lingura, cu 30 de minute înaintea meselor principale, timp de doua luni. Dupa o pauza de zece zile, tratamentul se repeta de doua-trei ori.

10. Pentru eliminarea durerilor, în caz de inflamare a articulatiilor, se prepara “laptele de bostan”. 20 g de seminte de bostan se lasa pâna dimineata într-un pahar cu apa calda. Dimineata, semintele se dau prin masina de tocat si se amesteca în apa în care au fost tinute noaptea. Se consuma acest preparat în decurs de o zi. Procedura se repeta timp de doua saptamâni. În timpul tratamentului nu se consuma alcool, produse alimentare sarate sau iuti.

11. Contra durerilor de articulatii provocate de saruri, trebuie sa mâncati trei saptamâni orez. Seara, puneti trei linguri de orez într-un vas mic, turnati apa curata. Dimineata fierbeti orezul, astfel încât sa fie lichid si consumati-l pe stomacul gol. Dupa aceasta, timp de trei ore nu mai mâncati altceva. Orezul se fierbe fara sare si grasime.

12. Noduri la mâini si picioare. Se pun comprese cu propolis sau ceara de albine. Se tin doua-trei zile sau o saptamâna. Mai întâi, se pot tine nodurile în apa cu bicarbonat de sodiu. Picioarele sau mâinile nu se sterg, se lasa sa se usuce de la sine, apoi se sterg cu iod.

Atentie! Nu utitati sa va consultati medicul de familie, înainte de a începe oricare din aceste tratamente.

This entry was posted in sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.