9 luni fara sex? (1)

Daca ai aflat de curånd cã esti însãrcinatã, ai mari sanse ca, cel putin o vreme, sã nu mai ai chef sã faci dragoste. Nu intra în panicã. E firesc ca schimbãrile profunde care se petrec în corpul tãu sã-ti afecteze comportamentul sexual.

Dorinta sexuala variaza de-a lungul lunilor de sarcina
Unele femei, eliberate în sfårsit de grija anticonceptionalelor, se simt mai sexy ca niciodatã. Altele însã se simt mult prea obosite si vlãguite ca sã mai viseze la dragoste si sex, mai ales în primul trimestru de sarcinã. |n cel de-al doilea, lucrurile se îndreaptã, cãci libidoul îsi revine la normal, ba chiar apar „momente spectaculoase“.
Dorinta sexuala se poate estompa din nou în al treilea trimestru, pe mãsurã ce burtica creste, iar gåndul îti zboarã doar la ziua mult asteptatei întålniri.
Totusi e bine sã stii cã nu-i pricinuiesti nici un rãu micutului, dacã faci dragoste cånd esti gravidã.

Partenerul tãu este desigur si el coplesit de schimbãrile care se petrec cu corpul tãu, dar si cu viata voastrã de cuplu. Nu stie cum sã reactioneze si nu este o idee rea sã îi spui cã si tu esti la fel de dezorientatã.

Cu putin efort si întelegere din partea amândurora, aceastã experientã nu poate decât sã vã îmbogãteascã si sã vã întãreascã relatia. Curaj!

Iata acum sfaturi practice care va pot ajuta sa ajungeti impreuna la armonie. Pentru multe femei aceste solutii  au functionat.
Esential este sã fiti la unison – sexul trebuie sa fie o bucurie

Partenerul tau ar trebui sã se astepte ca, în primele sãptãmâni de sarcinã, sã nu-ti prea stea gândul la a face dragoste, mai ales dacã te lupti cu greturile si vãrsãturile. Sã aibã rãbdare, toate vor dispãrea ca prin farmec dupã sãptãmâna a douãsprezecea.
Oboseala poate fi un alt obstacol major. Alege un moment al zilei când te simti cel mai „în formã“ (dacã esti mai obositã seara, alege dupã-amiaza).
Poti sã creezi si un pic de atmosferã: o luminã pâlpâitoare, misterioasã si incitantã ajutã fantastic (stinge becurile si aprinde niste lumânãrele, eventual aromate – le gãsesti cam peste tot, trebuie doar sã cauti); o muzicã romanticã pe fundal si un vin bun (pentru el) aduc un surplus de voluptate momentului.
Acum este timpul sã-l surprinzi si cu un platou cu cele mai neobisnuite gustãri. Nu ai idei? Trebuie doar sã notezi pe hârtie tot ce ai poftit în ultimele 24 de ore si nota exoticã va fi asiguratã cu brio!
De asemenea, gândeste-te si la programul lui, sã nu alegi un moment când este epuizat sau stresat; cel mai bine ar fi sã plãnuiti împreunã – si premeditarea are farmecul ei!

Comunicare si dimineata, si la prânz, si seara
Partenerul tãu trebuie sã înteleagã cã acum treci prin tot felul de emotii legate de sarcinã; la acestea se mai adaugã si faptul cã te „simti“ grasa si neatragatoare. Orice femeie însãrcinatã are nevoie sã i se spunã, sã i se repete cã este iubitã si acum trebuie fãcutã sã înteleagã cã este doritã la fel de mult, cã este frumoasã si corpul îi este iubit. Treptat îsi va atenua din inhibitii si totul va decurge în mod firesc.

This entry was posted in sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.