Dieta contra celulitei

Vine vara si deja ai intrat în panica din cauza aspectului de coaja de portocala al pielii, feselor putin lasate de la variatiile de greutate si a aripioarelor de grasime? Atunci îti propunem un program rapid de reducere si eliminare a celulitei.

1. Alimentatia anticelulitica
Aceasta se bazeaza pe mese alcatuite din: fructe si legume, salate, peste si carne de pui fripta sau fiarta, paste cu sos de rosii, lactate degresate (iaurt, lapte batut, brânza slaba de vaci), ulei de masline, pâine de secara sau graham si seminte nesarate pentru un aport de magneziu.
Lichidele contribuie, de asemenea, la eliminarea aspectului de coaja de portocala al pielii. Asadar este recomandat consumul de ceai verde (dimineata sau la prânz), ceai de crusin (pentru combaterea constipatiei), fresh-uri de lamâie, portocale, grape, sucuri naturale de morcovi si rosii, apa plata cu putina lamâie.

În alimentatia anticelulita sunt interzise: dulciurile de orice fel, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul, alimentele prajite, uleiul, carnea grasa, orice fel de mâncare de tip fast- food, foitajele ,pâinea alba.

2. Îngrijirea zonelor afectate de celulita
Saptamânal sau de doua ori pe saptamâna este recomandat sa se efectueze un peeling corporal la dus, dupa care sa se aplice o crema anticelulitica.
La dus folositi un burete natural mai aspru sau o manusa de masaj pentru a accelera circulatia sanguina în zonele afectate de celulita.
Alternati dusurile reci cu cele calde cel putin o data pe saptamâna.

Contraindicatii:
Astfel de operatiuni sunt contraindicate pentru persoanele cu probleme cardiace grave, femeile însarcinate, persoanelor care sufera de spasmofilie, epilepsie, cancer, boli genetice.

Recomandari
Acest tip de îngrijire este recomandata, de altfel, persoanelor la care celulita este foarte profunda, femeilor care au nascut si vor sa dea rapid jos cele câteva kilograme acumulate în timpul sarcinii si, bineînteles, tuturor persoanelor de peste 18 ani.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.