Tort de cafea

Timp de preparare: 30 min. (complexitate redusa)
Ingrediente: zece oua, sase linguri de apa, douasprezece linguri de zahar, un pachetel de zahar vanilat, o fiola de esenta de rom, opt linguri de faina, cinci linguri de cacao, un plic de praf de copt, 100 g cafea, un pachet de unt, 400 g frisca.
Mod de preparare
Blat. Se bat sase albusuri spuma, se adauga apa, doua linguri de zahar, sapte linguri de faina, cinci linguri de cacao si praful de copt. Compozitia se toarna într-o tava unsa cu ulei si se coace.
Crema. Se fierbe cafeaua cu putina apa. Intr-o oala micuta se amesteca patru albusuri, o lingura de faina, cafeaua concentrata, opt linguri de zahar. Compozitia se pune în baine marine pe foc. Se amesteca pâna când crema începe sa se îngroase. Se raceste. Separat, se freaca 250 g de unt, iar apoi crema racita se toarna peste acesta.
Asamblare. Se face un sirop din 100 ml de apa, patru linguri de zahar, un plic de zahar vanilat si putin rom. Dupa ce se raceste, se însiropeaza blatul. Peste blatul însiropat se pune crema, apoi frisca si se presara cafea instant.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.