Crema glasata cu fructe

Ingrediente
cinci oua, 200 gr. unt 20 gr. (în plus), 150 gr. ciocolata, doua linguri cacao (neîndulcita), 100 gr. zahar tos, doua caise (din dulceata sau compot), o lingura stafide, patru linguri coniac. Pentru sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, o lingurita miere.
 
Mod de preparare
Taiati caisele (bine scurse) cubulete si puneti-le într-un bol, împreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se îmbibe bine si sa se umfle, circa o ora. Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu doua linguri de apa pe bain-marie. Amestecati bine si lasati-o sa se raceasca. Bateti untul cu zaharul pâna ce devine spumos; încorporati ciocolata calduta si galbenusurile – unul câte unul. Când amestecul este neted, adaugati caisele si stafidele. Bateti bine albusurile si încorporati-le usor în amestecul precedent. Turnati crema astfel obtinuta în tava de chec, acoperiti-o cu o foaie de plastic si tineti-o sase ore la congelator. Separat, preparati sosul în felul urmator: topiti 100 gr. ciocolata cu patru linguri de apa si cu mierea – pe bain-marie. Amestecati. Luati vasul de pe foc si adaugati 20 gr. unt. Scoateti crema din frigider, rasturnati-o pe un platou, presarati deasupra cacao. Serviti-o rece, cu sosul de ciocolata alaturi.

This entry was posted in culinar, mancare gatita, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.