Penne cu sos de ardei copti si busuioc

Ingrediente
400 g Penne (macaroane scurte), trei ardei grasi galbeni, un ardei gras rosu (capia), opt fire busuioc, o ceapa, un catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smântâna subtire), doua linguri ulei de masline, o priza de cimbru uscat.
(pentru patru persoane)

Mod de preparare
Coaceti ardeii, puneti-i într-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pâna ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fâsii. Puneti deoparte fâsiile de ardei rosu (capia) si câteva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit în uleiul încins. Adaugati fâsiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Încorporati apoi frisca sau smântâna si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le înca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita în robotul de bucatarie si mixati-o pâna ce obtineti un sos fin. Între timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) într-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le într-un castron încalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fâsiile de ardei rosu si galben puse deoparte. Serviti-le fierbinti.

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.