Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Ingrediente
800 g morcovi, 20 g unt sau margarina, sare, piper, 1 portocala (250 g), 1 lingura de miere, câteva frunzulite de busuioc, sare, piper, 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare), 3 linguri ulei. 
Mod de preparare
Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute în untul încins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca – cu capac – circa 5 minute, adaugând, eventual, putina apa. – Se stoarce portocala, se toarna zeama împreuna cu mierea peste morcovi si se lasa sa mai fiarba încet – fara capac – aproximativ 5 minute. – Se spala busuiocul, se scutura bine si se taie marunt. Bucatile de carne spalate si zvântate se presara cu piper, dupa care se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, în uleiul încins. – Morcovii se amesteca cu busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si se servesc împreuna cu carnea prajita. Ca garnitura: taitei sau cartofi. 

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.