Hering la gratar cu sos de brânza

Timp de preparare:
20 min. (complexitate minima).
Ingrediente:
75 g brânza grasa de bivolita, 15 g unt, câteva picaturi de sos Worcestershire, piper negru macinat, patru bucati de hering file, patru rosii medii feliate subtire, legume proaspete, la alegere, pentru garnitura.
Mod de preparare:
1. Se încalzeste gratarul.
2. Se sfarâma brânza de bivolita într-un vas adânc, se adauga untul, sosul Worcestershire si piperul negru macinat. Se amesteca toate ingredientele pâna când se omogenizeaza.
3. Se pun fileurile de hering pe gratarul închins. (Daca doriti, puteti acoperi gratarul cu o folie de aluminiu.) Se lasa 4-5 minute.
4. Se aranjeaza feliile de rosii deasupra fileurilor de peste, apoi se toarna sosul de brânza peste ele. În continuare, pestele astfel pregatit se asaza din nou pe gratar si se lasa la fript pâna când brânza se topeste.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume proaspete.

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie, retete peste. Bookmark the permalink.

Comments are closed.