Dieta cu struguri, pentru sanatate si frumusete

Una din cele mai placute, usoare si sanatoase diete este dieta cu struguri.
Strugurii sunt 73% apa si 23% zaharuri de tip monozaharide, celuloza, pectina, acid tartric liber, materii minerale…. Pe lânga acestea, în restul de 3%, strugurii contin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar si saruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Acestea toate au un efect diuretic si sunt benefice pentru tratamentul unor boli precum reumatismul, guta si  diverse boli de piele.

Principii de urmat în timpul dietei:
Strugurii trebuie mâncati lent, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze cât mai repede.
Strugurii trebuie sa fie dulci, bine copti, proaspeti (sa nu fi intrat în fermentatie sau sa se fi deshidratat la soare) si parfumati.
Pentru a avea efectele terapeutice scontate, strugurii trebuie consumati cu tot cu coaja. Oricât ar parea de amaruie ori neplacuta la gust, în coaja si în micul strat gelatinos dintre ea si pulpa fructului se afla cele mai valoroase substante sub aspect terapeutic.
Daca vrem sa profitam din plin de valoarea acestui fruct, ar fi bine sa mestecam si sâmburii, care contin un ulei gras ce reduce colesterolul si mentine sanatatea vaselor de sânge.

Gustarile dintre mese vor mentine glicemia la un nivel constant si astfel nu se va întrerupe procesul de ardere al grasimilor.
Strugurii conservati pastreaza mai putin de 10% din proprietatile curative ale celor proaspeti, iar vinul, sub 6%, asa încât trebuie sa se stie ca nimic nu substituie forta unui strugure proaspat.

Este necesara putina miscare în fiecare zi, de la o jumatate de ora în sus. Pentru dezintoxicare se recomanda sa se bea trei pahare de must în fiecare zi între mese.
Planul de dieta trebuie respectat întocmai pentru ca aceasta sa fie eficienta.

Cura de mare intensitate mare începe cu o perioada “de încalzire” de trei zile, în care se consuma progresiv: o jumatate de kilogram de struguri în prima zi, un kilogram în a doua zi, ajungându-se la 1,5 kilograme în cea de-a treia zi. Dupa aceste zile în care ne obisnuim digestia si metabolismul cu strugurii, urmeaza cinci zile (daca vreti sa slabiti drastic, pot fi si zece zile), în care se consuma numai si numai struguri proaspeti sau sub forma de suc (must).

Cura de intensitate medie. Timp de doua zile pe saptamâna nu se consuma nimic altceva decât struguri: 1,5 – 3 kg pe zi.

Cura în varianta blânda. La aceasta cura se pot consuma si alte alimente în afara de struguri, dupa un plan precis.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.