Efectele secundare ale dietelor

Ai încercat vreodata sa tii o cura de slabire, sa reusesti sa slabesti, iar dupa ce ai renuntat la aceasta sa te îngrasi extrordinar de mult? Daca tii o cura de slabire, principalul dezavantaj este efectul “yo-yo”. Acest efect apare atunci când încerci sa slabesti foarte mult, într-o perioada de timp foarte redusa, urmând un regim foarte strict. Dupa ce vei reusi, vei renunta la regim pentru ca te-ai plictisit de acesta sau din orice alt motiv. Când acest lucru se întâmpla, vei reveni la greutatea initiala, ba chiar vei fi mai plinuta decât înainte.

Aceasta metoda dauneaza foarte mult organismului. Cel mai bine ar fi sa încerci sa slabesti câteva kilograme în perioade mai mari de timp. Aceasta metoda te va ajuta sa reduci riscul aparitiei unor boli cronice, cum ar fi hipertensiunea, bolile de inima sau diabetul.

Când o persoana slabeste si apoi se îngrasa la loc, organismul va avea tendinta sa pastreze mai multa grasime decât ar face-o în mod normal. Acesta este motivul pentru care, atunci când vei încerca sa slabesti a doua oara, îti va fi mult mai greu.

Cum putem reduce efectul yo-yo?
O persoana nu se îngrasa brusc. Acest lucru este valabil si pentru slabit. Înainte ca cineva sa înceapa de o cura de slabire, va trebui sa tina seama de faptul ca va face acest lucru pentru o perioada de timp mai îndelungata. Este nevoie de foarte multa rabdare daca vrei sa ai rezultate, doarece acestea nu vor fi vizibile imediat. Ideal ar fi sa încerci sa slabesti unul-doua kilograme pe saptamâna. Slabirea ar trebui facuta treptat pentru a avea un efect mai îndelungat.
În momentul în care consideri ca ai ajuns la greutatea dorita, urmeaza partea cea mai grea: mentinerea acesteia. Femeile tind sa revina la stilul lor de viata initial si sunt predispuse îngrasarii.

Un alt lucru pe care îl fac cele care vor sa slabeasca este acela ca tin o sumedenie de cure de slabire fara sa consulte un nutritionist sau un medic pentru a le spune daca sunt sau nu potrivite pentru ele. Cele care urmeaza dietele au impresia ca un numar redus de carbohidrati, proteine si grasimi le vor ajuta sa slabeasca foarte mult si, astfel, vor fi, implicit, sanatoase. Acest tip de diete ajuta la slabire, dar într-un mod nesanatos pentru organismul uman. Slabirea rapida este cauzata de efectul diuretic al nivelului redus de carbohidrati. O dieta care contine mai putin de 1000 de calorii pe zi încetineste metabolismul si slabeste sistemul imunitar.

Un regim bine pus la punct si echilibrat, însotit de câteva exercitii fizice este cea mai indicata metoda pentru a pierde în greutate.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit, sfatul medicului. Bookmark the permalink.

Comments are closed.