Francisco Gattorno

francisco-gattorno-3.JPG

“Vaduva Blanco”
Francisco Gattorno – “Noua luni am trait ca un sclav.”
Protagonistul din telenovela “Vaduva Blanco” le reproseaza producatorilor ca a muncit 22 de ore pe zi.

Francisco, un familist convins
Chiar daca în telenovele a jucat numai roluri de Don Juan, chiar daca în public afiseaza o atitudine de cuceritor romantic si pasional, Francisco Gatorno nu este, pare-se, decât un devotat tata de familie: “Îmi place sa citesc, sa înot, sa vizitez muzee, dar, mai ales, îmi place sa fiu alaturi de ficele mele Isabella si Carolina si de sotia mea, Bermaris – a declarat actorul. Nu sunt decât un om normal care doreste sa fie cât mai mult timp aproape de cei dragi.”

“Mi-au facut viata un calvar.”
Plecat din Cuba la vârsta de 24 de ani, Francisco si-a ridicat, practic, din temelii, o noua viata în Mexic. Actorul a trecut prin multe experiente mai mult sau mai putin placute, dar, în final, se pare ca a reusit. Cel mai important rol al carierei sale de pâna acum este cel al lui Sebastian Blanco din “Vaduva Blanco.” Desi, pâna la “Viuda del Blanco” a jucat în peste douazeci si cinci de telenovele, una dintre ele fiind celebra “Tierra de pasiones” (“Tarâmul pasiunilor”), Francisco Gatorno nu s-a plâns niciodata de nimic. Întotdeauna si-a facut fiecare rol cu pasiune si profesionalism. De data aceasta, însa, actorul de origine cubaneza nu a rezistat, pare-se, tratamentului impus de producatorii filmului: “Nu mi-a placut cum au lucrat. Erau lipsiti de experienta si nu stiau ce vor. Mi-au facut viata un calvar. Oamenii acestia m-au facut sa îmi pierd încrederea în mine.”

“Lucram câte 22 de ore pe zi”
Obisnuit, probabil, cu viata aspra din tara sa natala, Francisco Gatorno a îndurat, pâna acum, toate capriciile soartei. Mai putin, capriciile producatorilor telenovelei: “Nicaieri nu am îndurat asa conditii ca în productia aceasta – a afirmat actorul. Lucram câte 22 de ore pe zi, turnam aceeasi scena chiar si de zece ori. Nu prea mai apucam sa îmi vad familia, iar, pentru mine, acest lucru este inacceptabil. Noua luni am lucrat ca un sclav. Adevarul este ca am mâncat mai bine în Cuba decât pe platourile de filmare de la «Vaduva Blanco».”

+i-a rupt mâna în penultimul episod
Când mai erau de turnat doar doua episoade din telenovela, Francisco, de altfel, actorul principal din “Vaduva Blanco”, a fost victima unui accident. Protagonistul a cazut de pe cal chiar în ultimele zile de filmare si si-a rupt mâna. Bineînteles ca toate “meritele” au fost atribuite producatorilor: “Se vede ca nu au habar pe ce lume traiesc – pare sa creada Francisco. Mi-au dat un cal care nu era dresat. Nu este pentru prima data când calaresc, dar asa ceva nu mi s-a întâmplat niciodata.”

Desi unii ar spune ca Francisco Gattordo, aflat la primul sau mare rol, a dezvoltat, brusc, aere de vedeta, actorul pare sa creada ca lucrurile nu stau deloc asa. Daca a fost sau nu exploatat, aceasta ramâne de vazut. Ceea ce se stie cu siguranta este ca, în “Vaduva Blanco”, celebrul cuceritor a facut un rol de exceptie, poate, cel mai important din cariera sa.

This entry was posted in telenovele, vedete. Bookmark the permalink.

Comments are closed.