Natasha Klauss

natasha-klauss-16.jpg

“Zorro”
Natasha Klauss joaca rolul unei schizofrenice
Desi, pâna acum, actrita a interpretat numai femei frumoase si puternice, în cea mai recenta dintre telenovelele sale, „Zorro”, personajul Natashei nu este altul decât Suplicios, o nebuna închisa într-o manastire.

 „Este cel mai greu rol din cariera mea”
Cu siguranta ca fanii o stiu pe Natasha din telenovelele „Juramântul”(Sarita Elizondo) si „La Tormenta”(Isabela Montilla). Nimeni nu ar recunoaste-o, însa, pe superba columbianca în chipul personajului din telenovela „Zoro”. De data aceasta, Natasha Klauss nu mai este o cuceritoare, de o feminitate subtila, ci, mai degraba, o „cenusareasa”, o femeie lovita de soarta, care nu se va împaca poate niciodata cu ratiunea sa de a fi. Este vorba de sora Suplicios, o schizofrena care încearca sa îsi gaseasca drumul înapoi, spre viata : „Este cel mai greu rol al carierei mele, – a afirmat actrita – dar merita efortul. Pentru mine nu conteaza ca nu îmi pun în valoare calitatile fizice. Ba, chiar dimpotriva, îmi place sa vad ca oamenii ma apreciaza pentru talentele mele actoricesti.”

„Trebuia sa joc rolul lui Yumalai”
Initial, Natasha a fost invitata sa dea proba pentru rolul lui Yumalai, dar cum niciodata socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din târg, columbianca a acceptat, în final, sa interpreteze un alt personaj. Întrebata de ce nu a acceptat prima propunere, aceasta a raspuns: „Trebuia sa joc rolul lui Yumalai. Dar, când am citit scenariul, mi-am dat seama ca era vorba despre o indianca, or trasaturile mele nu sunt nici pe departe potrivite cu acest rol. Asa ca, m-am uitat per lista si am descoperit femeia potrivita pentru mine, ca sa zic asa. Mi-am dat seama ca, desi reprezenta un personaj dificil, sora Suplicios era cea mai buna alegere.”

„Dintotdeauna mi-am dorit sa fac un rol de schizofrenica.”
Desi nu acesta este visul oricui, se pare ca interpretarea unei schizofrenice împlineste, cel putin, dorintele Natashei Klauss: „Dintotdeauna mi-am dorit sa fac un rol de schizofrenica. Îmi plac personajele dificile, cu trairi interioare intense. Sora Suplicios este, de altfel, sansa pe care o asteptam. Adevarul este ca m-am pregatit intens pentru aceasta provocare: am citit multe lucrari de referinta, cu ar fi « Jurnalul unei schizofrenice», dar cel mai de ajutor mi-a fost, pâna la urma, filmul în care a jucat Russel Crowe, «O minte stralucita».”
„As vrea sa cunosc un schizofrenic.”
Se pare ca Natasha a intrat în pielea personajului sau mai mult decât oricine s-ar fi asteptat. De altfel, actrita îsi doreste, mai nou, sa cunoasca personal un schizofrenic: „Am vorbit cu una dintre prietenele mele care este psihiatru si i-am spus ca as vrea sa îmi prezinte o persoana în carne si oase care sufera de aceasta boala. Am întâmpinat, însa, un refuz categoric. Am aflat ca astfel de întâlniri ar implica un risc enorm pentru starea mentala a pacientului, asa ca am decis sa mai astept.”

Desi s-ar putea spune ca implicarea în „viata” personajului sau a devenit putin cam obsesiva, acest lucru nu afecteaza, pâna la urma, interpretarea în sine. Asa ca, pâna la a o suspecta pe Natasha Klauss de vreo boala mentala, va uram vizionare placuta!

This entry was posted in telenovele, vedete. Bookmark the permalink.

Comments are closed.