Spuma de mere

spuma-de-mere.bmp

Timp de preparare: 40 min. (complexitate redusa).
Ingrediente:
un kilogram de mere, un ou, 50 g nuca, 100 g zahar pudra, un plic de zahar vanilat, coaja de la o lamâie.
Mod de preparare
Se curata merele, se fierb în apa cu coaja de lamaie, apoi se zdrobesc sau se amesteca în mixer. Se bat cu telul cincisprezece minute împreuna cu galbenusul si zaharul, pâna când se obtine o spuma usoara. Se toarna în farfurii de sticla sau în pahare, iar deasupra se presara nuca macinata marunt.

Spuma de mere cu frisca
Timp de preparare: 40 min. (complexitate redusa).
Ingrediente:
un kilogram de mere, 500 ml frisca, trei lingurite rase de zahar pudra, 100 g nuci sau alune fara coaja.
Mod de preparare:
Frisca se bate spuma cu zaharul, se adauga merele razuite si putin scurse, apoi nuca sau alunele macinate.

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.