Dieta Atkins

Doctorul Atkins si-a publicat prima carte, intitulata “Dieta Revolutionara a Dr. Atkins”, în anul 1972.
Esenta programului Atkins este aceea de a oferi, printr-o dieta ce se bazeaza pe consumul de proteine, o serie de faze, în care corpul va avea anumite reactii, una dintre consecinte fiind reducerea kilogramelor.
Complexitate:  foarte redusa
O descriere sumara a regulilor Atkins include:
(a) restrictionarea aportului de carbohidrati, de toate tipurile (pâine, paste, cereale, legume, fructe, produse ce contin zahar),
(b) încurajarea consumului de carne de toate tipurile
(c) promovarea suplimentelor alimentare (vitamine si minerale).
Astfel, carbohidratii sunt limitati la 20 de grame pe zi, în primele 2 saptamâni, urmând sa cresti ratia cu cinci grame pe saptamâna, pâna ajungi la o valoare maxima.

Faza 1 – Inductia – 14 zile. Scopul este de a induce o anumita stare corpului, în care acesta este obligat sa produca si sa elimine cetone. În aceasta perioada poti observa o reducere mai rapida a greutatii corporale.
Sunt interzise toate fructele si marea majoritate a legumelor, carbohidratii sunt restrictionati la 20 de grame pe zi.

Faza 2 – Pierderea greutatii – continua pâna îti atingi scopul. Aceasta faza va determina, în continuare, o reducere a greutatii corporale, devenind totusi mai putin restrictivea decât Faza 1.
Se va permite consumul limitat de legume, iar aportul de carbohidrati va creste, pâna la 40 de grame pe zi.

Faza 3 – Pre-mentinerea – începe când mai ai 2-5 kilograme, pâna la scopul propus Ratia de carbohidrati creste pâna la “nivelul critic”, reducând simtitor ritmul în care slabesti.
Cu cât pierzi aceste kilograme mai lent, cu atât mai bine, te pregatesti pentru ultima faza.

Faza 4 – Mentinerea – Scopul este de a îti mentine greutatea ideala pe tot parcursul vietii, continuând un control permanent al aportului de carbohidrati.
Grasimea, Proteinele si Exercitiile fizice sunt toate încurajate. Zaharul este chiar interzis, împreuna cu stricta limitare a carbohidratilor de orice natura.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.