Semne ale morţii

Unele dintre cele mai des semnalate fantome sunt apariţiile celor aflaţi pe moarte sau care au murit de curând. Pe lângă ruperea legăturilor cu lumea materială, acest gen de întâlnire pare să fie un fel de ultim rămas-bun.
În Bostonul anilor 1700, un tânăr englez i-a scris unui prieten din Anglia despre un incident în care îi apăruse fratele său. Cu trei zile înainte, acesta apăruse în dormitorul tânărului, cu un şervet însângerat pus pe cap şi cu faţa de o paloare mortală. Tânărul şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva cumplit. Într-adevăr, cu trei zile în urmă, fratele său fusese izbit în cap cu un vătrai, iar în urma traumatismului cranian murise. Fratele aflat la Boston nu avea cum să ştie nimic despre moartea prematură a celui din Anglia.
În anumite sate din China, oamenii cred că, după ce tatăl moare, apare 90 de zile mai târziu în faţa fiului său. Un fiu a fost atât de înfricoşat de ideea că tatăl său se va întoarce, încât a plecat cu avionul, în speranţa că astfel vizita nu se va mai produce. Totuşi, aflat în toaleta avionului, l-a remarcat în oglindă pe tatăl său, care a stat în spatele lui timp de câteva momente.
 
 Teoria pietrei care înregistrează
Din anii 1970, Teoria pietrei care înregistrează a fost una dintre principalele teorii referitoare la fenomenul fantomelor. Practic, teoria se bazează pe ideea că materialele şi clădirile ar fi capabile să absoarbă o anumită formă de energie emisă de fiinţe. Cercetătorii susţin că această “înregistrare” se realizează în momente de mare încărcătură emoţională sau durere, când are loc o secvenţă importantă din viaţa cuiva, de pildă o crimă.
Această energie poate fi stocată pe o durată nedefinită de timp, iar reapariţia ei este declanşată de martori care au anumite calităţi necesare. Printre acestea se numără abilităţi de medium, un anumit nivel de stres sau chiar unde cerebrale care par să declanşeze “înregistrarea”, ca o “casetă video paranormală”. Această “înregistrare” poate lua forma unei manifestări complete sau poate fi formată doar din voci ori zgomot de paşi. De asemenea, apariţia se poate repeta.
Această teorie poate explica multe dintre incidentele care se produc în acest sens, dar nimeni nu ştie exact ce este această energie “înregistrată”. Este posibil să fie vorba de câmpurile noastre electrice şi magnetice naturale, deşi ipoteza este relativ puţin probabilă. Sau ar putea fi oare o altă formă de energie, încă nedescoperită?
 
Exorciştii
Una dintre primele menţionări ale exorcismului se găseşte în Biblie, dar în toate culturile apare ideea alungării Răului printr-un ritual. Biserica romano-catolică este cea mai cunoscută instituţie care foloseşte exorcişti. Papa Cornelius a scris în secolul al doilea că biserica romano-catolică avea pe atunci 52 exorcişti, acelaşi număr cu cel folosit de biserică în zilele noastre.
Există multe păreri greşite cu privire la ceea ce înseamnă, de fapt, exorcismul. Exorcistul efectuează un ritual religios numit “Ritualul Roman”, folosit pentru a alunga Satana sau spiritele rele dintr-o persoană posedată, un loc sau un obiect. În cadrul ritualului se folosesc apă sfinţită, rugăciuni şi relicve sfinte. Multe culturi din întreaga lume efectuează ritualuri similare.
În China, ritualul de exorcizare se numeşte Ritualul Wutu. În mod normal, este nevoie de tineri bărbaţi pentru a derula acest ritual, care poate fi periculos. Ritualul face apel la un medium care intră în transă, apoi se ridică un altar închinat zeităţilor. Şapte bărbaţi sunt pictaţi cu simboluri aparţinând diverşilor zei, apoi se derulează ritualul, care este repetat în fiecare an, pentru a împiedica răul să se întoarcă în locul respectiv.

This entry was posted in fenomene paranormale, interpretare semne, semne, superstitii. Bookmark the permalink.

Comments are closed.