Cele mai bântuite locuri (2)

Cursa aeriană 401
 
Într-o seară de decembrie din 1972, Cursa 401 s-a prăbuşit în mlaştinile de lângă Miami. 101 persoane şi-au pierdut viaţa. Resturile avionului şi rămăşiţele pasagerilor au fost risipite pe mai bine de 800 metri.

La scurt timp după accident, au început să circule zvonuri că la bordul altor avioane se petreceau lucruri ciudate. John G. Fuller a început să investigheze aceste plângeri şi şi-a publicat descoperirile în volumul “Fantoma Cursei 401”. Cartea susţine că fantomele care apăreau cel mai des erau căpitanul Bob Loft şi copilotul Don Repo, care au fost văzuţi de peste 20 de ori de către membrii echipajelor altor avioane. Multe dintre aceste rapoarte au fost făcute de persoane cu funcţii de răspundere: piloţi, ofiţeri de zbor, ba chiar şi un vicepreşedinte al companiei Eastern Airlines, care a discutat cu un bărbat pe care iniţial îl luase drept căpitanul cursei în care se afla, deşi ulterior l-a recunoscut pe răposatul Bob Loft.

Fuller a descoperit că, atunci când epava avionului care efectuase Cursa 401 a fost recuperată, câteva dintre piesele componente încă funcţionale au fost folosite pentru alte avioane. El credea că acesta este motivul pentru care apariţii fantomatice au fost semnalate la bordul a peste 30 de avioane diferite.
 
 
Conacul Woodchester
 
Conacul Woodchester este un conac victorian care nu a fost terminat niciodată şi nu a fost niciodată complet locuit. A fost construit de francmasonul William Leigh, iar de la moartea sa, în 1873, s-au derulat numeroase investigaţii referitoare la simbolistica sa neobişnuită şi apariţiile fantomatice de aici.

Multe fantome au fost raportate aici în ultimele două secole. în 1902, un vicar local a văzut o apariţie ciudată la porţile conacului. Câţiva ani mai târziu, pe alee a fost văzută fantoma unui călăreţ. Epicentrul tuturor acestor apariţii stranii rămâne însă conacul în sine.

De la Bărbatul înalt din Capelă până la spiritele din pivniţă, conacul conţine câteva dintre cele mai de temut fantome din Anglia. Vizitatorii au leşinat adesea, atacaţi de forţe invizibile. În baie apare fantoma unui bărbat care adesea ia forma unui cap plutitor. în apropiere, fantoma unei femei în vârstă atacă vizitatoarele conacului, apucându-le cu mişcări bruşte în întuneric.

Nu se ştie exact de ce este acest conac atât de bântuit, însă o teorie ar fi că a fost construit pe locul unde s-au aflat alte trei construcţii, deci ar fi bântuit de fantomele fiecăreia dintre structurile respective.

This entry was posted in fenomene paranormale, interpretare semne, semne, superstitii. Bookmark the permalink.

Comments are closed.