Crema gratinata cu caise

Timp de preparare: 
40 min (complexitate ridicata)
Ingrediente
o cutie caise însiropate
250 g ricotta (sau brânza proaspata de vaci)
150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie
50 g zahar
o jumatate de litru de crema cumparata
doua galbenusuri
coaja rasa de la o lamâie
zahar pudra
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga brânza si se bate bine. La urma crema gata facuta si coaja de lamâie amestecându-se pâna se obtine o crema de consistenta omogena.
Se farâmiteaza destul de gros biscuitii si se aseaza într-o tava cu marginile înalte, astfel încât sa acopere fundul tavii.
Caisele se scurg bine si cu doua-trei linguri de suc se însiropeaza biscuitii. Deasupra se aseaza crema, apoi jumatatile de caise cu partea bombata în sus. Se presara zahar pudra, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul încins în prealabil, pentru  10 minute.
Se ia apoi folia si se mai lasa înca 10 minute.
Se serveste rece.

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.