Cremsnit

Timp de preparare:  120 min. (complexitate medie)
Ingrediente
Aluatul: 200 g faina, un ou, 200 g margarina (unt), un sfert de pahar de apa; Crema: 1 l lapte, opt oua, patru linguri de faina, coaja de la o lamâie, zahar vanilat, 250 g zahar
Mod de preparare
Aluatul. Se amesteca 100 g de faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se adauga si un praf de sare. Se dau cele doua bucati de coca la frigider pentru un sfert de ora. Dupa ce a trecut timpul, coca cu margarina se împarte în trei. Cu o treime se unge coca cu ou întinsa în podul palmei. Se împatureste în patru. Apoi se da un sfert de ora la frigider. Se repeta procedeul pâna se înglobeaza în aluatul fara margarina, cel cu margarina. Din coca rezultata se întind doua foi pe fundul tavii.
Crema. Se amesteca 800 ml de lapte cu zaharul, coaja de lamâie sI zaharul vanilat. Se pune pe foc pâna la topirea zaharului. Se lasa apoi la racit. Se poate servi cu frisca.

This entry was posted in retete bucatarie, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.