Nu te îngrasa de Paste! (2)

Nu-i asa ca în fiecare an îti propui sa nu te îngrasi în perioada sarbatorilor? Îti mai aduci aminte de anul trecut? Dupa ce te-ai îndopat cu pasca, miel si drob ti-ai dat seama ca nu mai poti îmbraca unele fuste sau sacouri? Te gândesti deja ca nici vara care urmeaza nu vei putea purta costum de baie din doua piese? Anul acesta însa, îti oferim sansa sa te tii de cuvânt. Nu trebuie decât sa urmezi câteva reguli simple.

1. Nu sta foarte aproape de bufet.
Pentru a evita sa cazi în capcana produselor atât de tentante, umple-ti farfuria cu fructe proaspete sau legume, iar din celelalte alimente, gusta numai câte putin.  În principiu, încearca sa nu stai în apropiere de bufet, pentru a nu ciuguli diverse bunatati fara sa îti dai seama.

2. Bea cât mai multa apa.
Alimentele sarate, aerul cald si uscat din autoturism (doar pleci în vacanta, nu-i asa?) sunt tot atâtia factori care contribuie la eliminarea mai rapida a apei din organism si, nu dupa foarte mult timp, simti ca ti se usuca gura. Evita sucurile si sifonul si ai încredere în clasica apa plata.

3. Fa câteva schimbari în alimentatia de sarbatori.
Renunta la unt si înlocuieste laptele gras cu unul degresat sau, pentru a prepara diverse creme, lapte semidegresat. Transforma uleiul de masline într-un aliat pentru pregatirea fripturilor si a salatelor. În loc de sosuri groase si bogate în calorii, foloseste legume taiate cubulete (ceapa, morcovi sau telina).

4. Include legumele în meniu.
Chiar daca este numai pentru tine (cu toate ca, foarte probabil, ceilalti oaspeti vor fi si ei tentati), serveste si o garnitura de legume fierte, cum ar fi conopida sau broccoli. De asemenea, si fasolea verde este recomandata. Aceste legume sunt bogate în fibre si, în afara de aceasta, contribuie la inducerea starii de satietate, astfel încât vei mânca mai putin.

5. A mai ramas mâncare dupa petrecere? Si ce-i cu asta?
Probabil ca multora dintre noi ni s-a întâmplat acest lucru: dupa ce oaspetii au plecat, aruncam o privire spre masa si observam ca nu s-a consumat tot ceea ce pregatisem. De aici pâna la a rontai putin si apoi înca putin nu mai este decât un pas. Ai putea sa faci acest lucru numai cu legumele sau cu salatele (în ipoteza în care acestea din urma nu contin sos), dar nu si cu celelalte feluri. Restul poti sa îl arunci fara regrete.

This entry was posted in cura de slabire, diete pentru slabit. Bookmark the permalink.

Comments are closed.