Tokio Hotel

tokio-hotel-tom-11.jpeg

Interviu – Tokio Hotel
22 august 2007
Sound Generator

Tokio Hotel – “Necunoscutii celebri”

Tokio Hotel, un grup de patru adolescenti din Magdeburg, Germania au spart topurile din toata Europa, în august 2005, pe când cel mai “batrân” membru al trupei de-abia împlinise 18 ani. La numai doi ani de la primul lor succes, Tom (18), Bill (18), George (20) si Gustav (19) au reusit sa decoreze deja un perete întreg cu discurile de platina primite. Asa ca Tokio Hotel – numiti de o importanta revista de gen din Marea Britanie si “Necunoscutii celebri” s-au hotarât sa acorde fanilor sai un interviu pentru a sarbatori evenimenul.

R: Hei, baieti, sunteti foarte tineri ! Spuneti-ne cum ati ajuns pâna aici?
Bill: Tom si cu mine facem muzica de foarte, foarte, multa vreme. De pe la 7 ani am început sa ne scriem propriile cântece si versuri. Totul a mers foarte, foarte repede, organizam concerte si cântam la petreceri private, nunti, festivitati din diverse orase si chestii din astea. I-am întâlnit pe ceilalti doi acum vreo sapte ani, în acelasi club în care obisnuiam sa cântam, iar ei se cunosteau de la scoala de muzica. Pe vremea când am decis sa facem muzica împreuna chiar aveam nevoie de un basist si de un tobosar. Ne-am înteles foarte bine, aveam aceeasi viziune si de aceea am avut succes.

R: A fost greu sa va obisnuiti cu succesul?
Tom: Sigur, chestia asta a însemnat o schimbare profunda a lumii noastre, o experienta decisiva pentru ceea ce reprezentam. Îti imaginezi doar ca primul nostru single a venit de nicaieri si s-a situat pe locul întâi în topurile din Germania. Când am lansat “Durch den Monsun” (“În timpul musonului” – în traducere libera), totul s-a schimbat pentru noi. Dintr-o data, eram chemati sa cântam pe scene mari si nici macar nu stiam foarte multe despre asta, nu prea aveam experienta. Am fost pusi în tot felul de situatii: si mai bune, si mai rele. Am avut nevoie de ceva timp ca sa ne acomodam cu atentia care ni se dadea. N-o sa ne obisnuim niciodata cu paparazzii sau cu chestii de genul asta. În momentul de fata ne convine treaba asta cu celebritatea. Mai ales, ne palce la nebunie sa calatorim în toata lumea. Tocmai ne-am întors din turul Europei, tur care a însemnat foarte mult pentru cariera nostra în muzica. A fost cea mai tare chestie pe care am facut-o pâna acum. Ne-am simtit în largul nostru si am reusit sa ne bucuram de fiecare secunda.

R: Albumul vostru, „Scream”, a fost primul înregistrat în limba engleza. V-a fost greu?
Bill: Presupun ca eu trebuie sa raspund la întrebarea asta, de vreme ce, pentru ceilalti, traducerea albumului nu a constituit nicio problema, ha, ha. Sincer, „Scream” în engleza a fost o mare încercare pentru mine si, de asemenea, si pentru baieti. De fapt, a fost un mare pas emotional pe care a trebuit sa îl facem, deoarece noi am cântat dintotdeauna în germana, întotdeauna am scris versurile în germana, întotdeauna am cântat în germana. Am un sentiment ciudat când cânt în engleza. De aceea, consider ca am facut o schimbare cruciala. Am luat aceasta decizie pentru ca versurile sunt, într-adevar, foarte importante pentru noi si am vrut ca oamenii de pretutindeni sa înteleaga ce vrem sa transmitem. Nu poti, acum, sa speri ca fiecare fan va sta cu versurile în fata si va încerca sa le traduca din germana. Sunt un perfectionist, asa ca am ramas ceva vreme în studio pâna când totul a iesit asa cum trebuie. Nu am vrut ca muzica noastra sa sune ca cea a unor germani care se chinuie sa o rupa un pic în engleza, chiar am vrut sa para ca suntem englezi. Sunt foarte mândru rezultat, noi toti suntem. Este o combinatie din primul si al doilea album în limba germana.
Tom: E ca si cum ai scrie un cântec nou. Este greu sa adaptezi întelesul pe care îl au cuvintele în germana si trebuie sa muncesti din greu ca sa le poti potrivi.

R: Ce planuri de viitor aveti?
Bill: Turneuri, turneuri, turneuri. Mergem în multe tari în care nu am fost pâna acum pentru a prezenta fanilor albumul. Pâna acum am pus accentul pe publicul din Marea Britanie, acolo se promoveaza, în acest moment, „Ready, Set, Go”.
Tom: Vom merge, în continuare, prin Europa, unde vom sustine cât mai multe concerte. Deja am rezervat concerte în Franta, Olanda si Rusia. Toate vor începe din luna octombrie.

R: Ce mai ascultati în momentul de fata?
Tom : Zilele astea eu ascult hip-hop german, care se situeaza destul de departe de stilul nostru, iar când ascult vreo formatie, o ascult pe a noastra, ha, ha, ha.
Gustav: Eu ascult chestii mai grele: Metalica, System of Down si altele de genul asta.
Bill: Câte putin din toate. Îmi plac, mai ales, Placebo si Coldplay, dar asta depinde de starea în care ma aflu.
George: Eu ascult  mai tot timpul “Underclass Hero” de la Sum 41.

This entry was posted in telenovele, vedete. Bookmark the permalink.

Comments are closed.