Prajitura de mere (de post)

prajitura-de-mere-1.bmp

Timp de preparare: 40 min. (complexitate redusa).
Ingrediente:
o cana de zahar, o cana de faina, o cana de gris, un pachetel de zahar vanilat, un plic de praf de copt (optional), paisprezece linguri de ulei, 750 g mere rase, zahar pentru îndulcit merele, dupa gust, stafide, scortisoara, margarina pentru uns tava.
Mod de preparare:
Zaharul, faina, grisul, zaharul vanilat si praful de copt se amesteca. Rezulta o compozitie care se împarte în doua. Jumatate se pune într-o tava unsa cu margarina, iar deasupra se toarna sapte linguri de ulei. Se adauga  compozitia de mere rase, zahar, stafide si scortisoara si se preseaza putin. Jumatatea de compozitie praf se pune peste mere, se niveleaza si se mai adauga sapte linguri de ulei.
Se coace la cuptor la foc potrivit.

This entry was posted in retete bucatarie, retete de post, retete desert. Bookmark the permalink.

Comments are closed.