Leacuri babesti pentru raceli si gripe (2)

Ai încercat deja toate remediile oferite de farmacii pentru a opri tusea care nu te lasa sa dormi sau durerea enervanta din gât, febra musculara constanta si oboseala nejustificata? Nu îti mai ramâne, atunci, decât sa apelezi la farmacia naturii.

Bai complete cu ace de pin (sau esenta)
Temperatura din camera de baie trebuie sa fie de 18-21ºC, iar temperatura apei din cada, de 35-38ºC. Durata baii nu trebuie sa depaseasca 20 de minute. Se adauga 150 g de ace de pin oparite într-un saculet pe baie de aburi sau zece picaturi de ulei de pin. Dupa baie, obligatoriu, urmeaza odihna la caldura în pat, vreme de o ora. (Nu face niciodata baie cu stomacul plin. Evita baile calde, daca suferi de varice, iritatii si infectii ale pielii sau tulburari de ritm cardiac.)
 
Ceapa
Atunci când cele mai puternice remedii, mai mult sau mai putin naturale, au dat gres, ceapa se poate dovedi un ajutor de nadejde. Este eficienta pentru durerile  în gât si bolile de plamâni, calmeaza tusea si elimina infectiile. Iata câteva exemple:

Bronsita. O ceapa mai mare, taiata rondele, se fierbe cu un pahar de alcool rafinat la foc foarte mic, pâna când acesta se evapora complet, iar ceapa se îngalbeneste putin. Se adauga un borcan de 400 ml de miere de albine, un pachet de unt si 250 g ulei de floarea-soarelui. Se fierb pâna se obtine un sirop putin legat. Se strecoara, iar ceapa se arunca. Când siropul s-a racit, se adauga 30-40 de picaturi de tinctura de propolis. Se administreaza trei lingurite pe zi în cazul copiilor si trei linguri pe zi pentru adulti.

Dureri în gât. Sase linguri de zahar caramelizat (ars într-o craticioara) se sting cu o cana de apa. Se fierb timp de zece minute, împreuna cu o ceapa mica (necuratata de coaja), o nuca în coaja (spalata si sparta), o lingurita de seminte de chimen si trei frunzulite de dafin. Dupa cele zece minute se ia de pe foc, se tine vasul acoperit pâna la racirea lichidului, care se strecoara, se pune într-o sticla si se tine la rece. Se administreaza o data pe zi cinci lingurite, între mese, pâna când siropul se termina.

Tusea. Când tusea si bronsitele nu mai trec, trebuie baut un decoct fierbinte de ceapa. Se iau doua cepe întregi, cu tot cu coaja, de marime medie, se spala si se pun la fiert într-o cana si jumatate de apa, timp de un sfert de ora. Se bea decoctul cât mai cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol si fara alte adaosuri. Daca supravietuiti gustului acestui elixir, sigur va veti vindeca. Se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si a durerilor în gât si de piept.

Febra. Se taie trei-patru cepe mijlocii, foarte marunt, apoi se baga în niste sosete de lâna si se încalta înainte de a merge la culcare. Deasupra, se mai pune o pereche de sosete, tot de lâna si se mentin în picioare pâna dimineata. Picioarele ramân calde pâna ce febra scade, iar cu doua perechi de sosete, mirosul de ceapa nu se va simti chiar asa de tare!

This entry was posted in sfatul medicului, tratamente boli. Bookmark the permalink.

Comments are closed.