Legume a la grec

a-la-grec98.jpg

Timp de preparare: 
45 min (complexitate redusă)
Ingrediente
Patru sau cinci bucăţi ceapă de apă mijlocie, conopidă, ciuperci, castraveţi, condimente, o ceşcuţă şi jumătate de ulei, o ceşcuţă şi jumătate de vin alb, oţet

Mod de preparare
Se curăţă şi se spală legumele, se aleg cepe mici, care se taie în jumătăţi, conopida se rupe în bucăţele şi se pune în apa fierbinte, cu puţin otet, pentru 5 minute. Legumele (conopida, ciupercile, castraveţii) se pregătesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapă mijlocie, ceşcuţa de ulei, 1 1/2 ceşcuţă de vin alb, lamiie, coriandru, piper, sare. Fiecare legumă, separat, se stropeşte cu ulei şi vin alb, se condimentează şi se pune să fiarbă pe baie de aburi. Se aşază legumele în castroane mici, de forme diferite. Se păstrează în frigider.
Se servesc legumele reci, alături de carne rasol, peste alb sau chifteluţe prăjite.

This entry was posted in mancare gatita, retete bucatarie, retete de post. Bookmark the permalink.

Comments are closed.