În pielea Laurei Flores

laura-flores1.jpg

“Forile” nu se schimbă pentru nimeni

Dacă pentru alte actriţe, a trece de 30 de ani înseamnă să fi distribuită numai în roluri secundare, pentru Laura Flores cei 36 de ani au însemnat împlinirea fericită a unei cariere. Neaşteptatul succes al telenovelei de pe Acasă, „Iubire târzie” („Piel di Otono”), au transformat-o pe Laura într-un soi de icoană a frumuseţii mature, a fructului copt. Laura refuză, însă, să adopte o imagine de divă a telenovelei. În a patra lună a sarcinii, cu un nou album muzical de abia lansat şi cu o telenovelă care a bătut toate recordurile de audienţă – cine n-ar vrea oare să se afle în pielea Laurei Flores?

Laura – fragilitatea unei flori
 Iremediabil de amiabilă, Laura Flores este tipul de femeie care îşi face mereu griji pentru ce cred ceilalţi despre ea şi nu ezită niciodată a-şi cere scuze, dacă a greşit faţă de cineva. De aceea, nu surprinde când afirmă că secretul frumuseţii sale stă în „a nu-i vorbi de rău pe alţii. Oamenii devin foarte urâţi când bârfesc.”
 Laura este extrem de fragilă şi simplă, dar aceasta nu înseamnă că îi lipeşte caracterul, acel „ceva” pe care orice actriţă de succes îl deţine în portofoliul său. De altfel, rolul din telenovelă i se potriveşte ca o mănuşă. Lucia este o persoană pasivă, căsătorită cu un bărbat care nu o respectă şi  nu o apreciază. „Lucia” însăşi afirmă că s-a decis destul de greu să joace rolul unei femei ce nu este iubită: „Nu vreau să am de a face cu persoane care se consideră mai bune decât mine, asta chiar şi în film.”
 Şi totuşi, Laura admite că nu a fost dintotdeauna o persoană atât de fermă: „Când eram mai tânără, am avut un iubit foarte gelos; deşi mă teroriza constant, cu greu am luat decizia să-l părăsesc. Acum aş refuza din start o asemenea relaţie. Iubirea mea din tinereţe, m-a ajutat, însă, foarte mult să înţeleg personajul Luciei.”

Laura sau Lucia?
Se pare că Laura nu are o slăbiciune numai pentru latura fragilă a Luciei, ci şi pentru luptătoare. În telenovelă, Lucia se răzvrăteşte împotriva unui şoţ gelos şi posesiv (Sergio Goyri) şi încearcă să-şi refacă viaţa cu iubitul său tandru şi angelic – Santiago. Întrebată dacă, în viaţa reală, ar trebui să facă o schimbare decisivă, asemenea personajului său, Laura a răspuns: „Cred cu tărie în acest lucru; şi mai cred că nu numai eu, ci, însă orice femeie ar avea puterea să o ia de la început, dacă nu ar avea altă şansă. Este un potenţial latent al tuturor femeilor.  Mereu mi se întâmplă să mă oprească cineva pe stradă şi să-mi spună: « aceasta este povestea vieţii mele…»”

„Macismul nu este trăsătura specifică a bărbaţilor latini”

Laura nu crede în tipuri de oameni, ci în fiecare om în parte, cu ce reprezintă acesta. De aceea nu se prea împacă cu ideea conform căreia bărbaţii latini nu sunt decât amanţi pasionali, dar superficiali. Dovadă, personajul de care Lucia se îndrăgosteşte, Santiago. Laura confirmă, astfel preferinţa sa pentru bărbaţii tandri, sensibili la lucrurile pe care o femeie şi le doreşte cu adevărat: „ După ce a încercat gustul amar al singurătăţii, după ce s-a simţit abandonată, cu sufletul pustiit de o iubire ce mai mult consumă, decât mistuie, o femeie va alege cu siguranţă dulceaţa şi serenitatea unei iubiri tomnatice.” 

La final
Întrebarea care se pune acum este: ce rol preferă să trăiască  Laura Flores?
Răspunsul, venit îl dă chiar actriţa: „Prefer rolul de soţie şi mamă. Viaţa mea a fost un drum plin de suşuri şi coborâşuri. Acum, însă, cred că am tot ceea ce mi-am dorit vreodată. Şi pasiunea nu lipseşte…”

This entry was posted in telenovele. Bookmark the permalink.

Comments are closed.